16
Oct

Mihai Fulger

hyperfest 0 comment
Mihai Fulger Hyperfest 2017

Mihai Fulger este jurnalist, critic și selecționer de film. Începând cu anul 2002, a publicat peste 1.000 de articole pe diferite teme legate de film, în mai multe publicații cu profil cultural sau generalist, precum și pe Internet. Prima sa carte publicată este un volum de interviuri, “«Noul val» în cinematografia românească”, pentru care a primit premiul “George Littera” al Asociației Criticilor de Film din România. A tradus și redactat o serie de cărți de film.

Este membru al Asociației Criticilor de Film din cadrul Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) și al Federației Internaționale a Criticilor de Film (FIPRESCI). A fost membru al juriilor FIPRESCI la festivaluri internaționale de film, cum ar fi Varșovia (2008), 16 Transilvania Cluj (2010), Pusan (2010), Durres (2011) și Arsenals Riga (2011).
S-a ocupat cu selecția și a fost membru în juriul mai multor festivaluri de film din România și a fost implicat în organizarea altor festivaluri. În 2010, a fost membru în juriul de preselecție pentru Premiile Gopo ale industriei de film din România.

Share
0 comment